September nadert…

September nadert…

September nadert en dat betekend dat de scholen en het werk weer gaat beginnen, je moet natuurlijk weer in het ritme komen. Daarvoor heb ik hier een gezonde maaltijd die jou weer een boost geeft! Een maaltijd met noedels en bovenal veel groenten die er voor zorgen dat jij je lekker voelt en er tegen aan kan op school of werk. Hieronder word uitgelegd hoe jij dit thuis zelf ook kan maken! Succes!

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr noedels
2 el zonnebloemolie (of neutraal smakende olie)
2 el geraspte verse gember
200 gr bimi (of broccoli)
2 courgettes
200 gr shiitakes
2 handjes mini-maïskolfjes (vers of uit blik)
250 gr taugé
4 bosuitjes
2 handjes gezouten cashewnoten
Eventueel wat sesamzaadjes

Voor de woksaus
200 ml koude groentebouillon
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 tl sesamolie
2 el maizena

Zo maak je het
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.
Snijd de courgette in blokjes en de bosui in dunne plakjes. Zet de bosui apart. Snijd de lelijke onderkantjes van de bimi af. Maak wanneer nodig de shiitakes schoon. Wanneer je de mini-maïskolfjes uit blik gebruikt, giet je deze eerst af.
Zet een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak de gember een paar seconden tot dat het lekker begint te ruiken. Voeg dan de bimi, courgette, shiitakes en mini-maïskolfjes toe. Wok voor 3-4 minuten. Voeg de saus toe. Breng aan de kook, draai het vuur na een minuut laag en wok tot dat de groenten beetgaar zijn en jij ze zacht genoeg vindt.
Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Voeg dan de taugé toe. Dat hoeft maar heel kort. Zet het vuur uit, giet de noedels af en meng ze door de groenten. Verdeel de noedels over kommen of borden. Bestrooi met de bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: UitPaulinesKeuken