3 sausjes voor de BBQ

Home / 3 sausjes voor de BBQ

3 sausjes voor de BBQ

3 sausjes voor de BBQ

Na regen komt zonneschijn toch ?!.  Als we de weergoden mogen geloven komt er weer mooi weer aan. En dan is het natuurlijk weer tijd om de bbq te voorschijn te halen!

Daarom hebben wij vandaag 3 snelle sausjes gevonden die heerlijk zijn voor bij de bbq. De basis is elke keer hetzelfde: ik gebruik 3 eetlepels echt goed dikke Griekse yoghurt, 1 flinke eetlepel mayonaise en een flinke snuf peper en zout.

1. Knoflook-bieslook
Pers 1 teen knoflook uit en roer deze door het yoghurt-mayonaisemengsel.
Knip vervolgens wat verse bieslook fijn en roer ook dit door je sausje. Optioneel is nog een snuf gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden. Maar het moet niet, dit is namelijk al heel erg lekker!

2. Kerriesaus
Zelfgemaakte kerriesaus is the best. En zo simpel! Roer een eetlepel kerriepoeder door je yoghurt-mayomengsel, gevolgd door een flinke theelepel suiker of honing en nog een extra snuf zout. Goed doorroeren en even proeven? Hoe zijn de verhoudingen? Pas aan waar jij vindt dat nodig is.

3. Sambasaus
Voor een lekker rood sausje met een licht-pittige smaak roer je door je yoghurt-mayomengsel een flinke eetlepel ketchup, een theelepel paprikapoeder en een theelepel sambal of als je into zoet bent: een beetje chilisaus. Goed door elkaar roeren en klaar!

Eet smakelijk!

Bron: ChicksLoveFood